ازيكم يابنات رجعتلكوا من تاااااااني
النهارده جبت معايا كيكة البلح الرطب اللي متوفر بكثرة جدااااا في السوق المصري دلوقتي لدرجة انه بيبوظ في الثلاجة من كر قاعدته ففكرت استغله عشان استحرمت يبوظ ويترمي
كيكة البلح
قشرت البلح وقسمته نصين وشيلت منه النواه
حضرت صينية مدهونة زيدة ورشيت فيها سكر وقرفة
رصيت البلح في الصينية
نيجي بقى للكيك
حطيت في الخلاط 2 كوب زبادي و 3 بيضات وملعقة فانيليا وكوب سكر وضربتهم في الخلاط كويس
بعدها ضفت نصف كوب زيت ذرة وقلبت كويس اوووووي
اضيف الدقيق شوية بشوية والبيكنج باودر وذرة ملح
بعد كده صبيت الخليط فوق البلح بالشكل ده
تدخليها الفرن على درجة حرارة متوسطة لمدة 35 دقيقة واول ما تخرج تفكي الجناب بالسكينة وتقلبيها وهي سخنة هاتتقلب على طول عشان السكر والقرفة سايحين تحت والله على ريحتها
النهارده جبت معايا كيكة البلح الرطب اللي متوفر بكثرة جدااااا في السوق المصري دلوقتي لدرجة انه بيبوظ في الثلاجة من كر قاعدته ففكرت استغله عشان استحرمت يبوظ ويترمي
كيكة البلح
قشرت البلح وقسمته نصين وشيلت منه النواه
حضرت صينية مدهونة زيدة ورشيت فيها سكر وقرفة
رصيت البلح في الصينية
نيجي بقى للكيك
حطيت في الخلاط 2 كوب زبادي و 3 بيضات وملعقة فانيليا وكوب سكر وضربتهم في الخلاط كويس
بعدها ضفت نصف كوب زيت ذرة وقلبت كويس اوووووي
اضيف الدقيق شوية بشوية والبيكنج باودر وذرة ملح
بعد كده صبيت الخليط فوق البلح بالشكل ده
تدخليها الفرن على درجة حرارة متوسطة لمدة 35 دقيقة واول ما تخرج تفكي الجناب بالسكينة وتقلبيها وهي سخنة هاتتقلب على طول عشان السكر والقرفة سايحين تحت والله على ريحتها
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق