الاثنين، 24 نوفمبر 2014

كيكة البلح من مطبخي

ازيكم يابنات رجعتلكوا من تاااااااني

النهارده جبت معايا كيكة البلح الرطب اللي متوفر بكثرة جدااااا في السوق المصري دلوقتي لدرجة انه بيبوظ في الثلاجة من كر قاعدته ففكرت استغله عشان استحرمت يبوظ ويترمي


كيكة البلح


قشرت البلح وقسمته نصين وشيلت منه النواه

حضرت صينية مدهونة زيدة ورشيت فيها سكر وقرفة
رصيت البلح في الصينية
نيجي بقى للكيك

حطيت في الخلاط 2 كوب زبادي و 3 بيضات وملعقة فانيليا وكوب سكر وضربتهم في الخلاط كويس
بعدها ضفت نصف كوب زيت ذرة وقلبت كويس اوووووي
اضيف الدقيق شوية بشوية والبيكنج باودر وذرة ملح
بعد كده صبيت الخليط فوق البلح بالشكل ده
تدخليها الفرن على درجة حرارة متوسطة لمدة 35 دقيقة واول ما تخرج تفكي الجناب بالسكينة وتقلبيها وهي سخنة هاتتقلب على طول عشان السكر والقرفة سايحين تحت والله على ريحتها

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق