الاثنين، 24 نوفمبر 2014

بسبوسة بالسفن أب...

النهارده جبتلكوا طريقة للبسبوسة مبنعملش البسبوسة الا بيها من حوالي 10 سنين

وهي بسبوسة بنعجنها بالسفن أب ودي كانت طريقة واحد كان شيف في فندق قالها لخالي

وبجد تحفة وكأنها جاهزة

استخدمت دقيق بسبوسة بجدوز الهند بتتباع في المحلات عندنا - علبة سفن اب - ربع كوب سمن او حوال ملعقتين - ملعقة بيكنج باودر صغيرة

هانخلط البيكنج باودر بدقيق البسبوسة
أضيف السمن واقلب
وبعد كده ضفت نصف علبة السفن اب
كده عجينة البسبوسة جاهزة
بحضر صينية مناسبة وبدهنها طحينة بجد الطحينة احسن من اي حاجة تانية بالذات مع الكيك
لما طلعت سقيتها بالشربات بس كان بارد عشان هي سخنة ومقاديره كانت كالآتي
- كوب سكر
كوب ونص ماء
نقطتين ليمون عشان ميعملش سكر
- ملعقتين عسل نحل بضيفهم اخر حاجة بعد ما يغلي واطفي عليه النار
وتبقوا جربوا تحطوا ملعقة شاي سمن بلدي في الشربات بتبقى تحفففففة


الف هناااااااااااااا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق